dijous, 26 de juny del 2008

Sant Joan i Barraques

Hola!! com esteu???? recuperats de les ressaques de les festes?

Mentres vosaltres passàveu sant joan, nosaltres ens pelàvem de fred al solstici d'hivern a Tiwanaku celebrant l'any 5516 aymará. I mentres començàveu amb la Festa Major, nosaltres passejàvem per l'illa del Sol, al llac Titicaca. No ens podem queixar gens, però ens agradaria donar una volteta aquesta nit per barraques!!!!!


Els tiwanacotes van ser una civilització molt desenvolupada, fins que van venir els inques i els van conquerir. Tot i això, queden les restes de Tiwanaku on cada any celebren l'any nou aymará. La festa comença a la nit, amb concerts, fogueres per passar el fred i traguets de "te con te" (és una beguda calenta que porta alcohol purito amb te, canyella i un toc màgic); quan s'acosten les 4 del matí, la gent comença a fer cua a les runes de Tiwanaku fins que s'obren les portes i entren corrents per agafar el millor lloc i rebre els primers rajos de sol. Al concert vam conèixer un grup de bolivians jovenets molt simpàtics que ens van donar la beguda calenteta i ens van anar guiant pels llocs. Quan vam entrar a les runes ens vam posar el més a prop que vam poder de la porta del Sol; davant, les autoritats andines van començar a fer el ritual per rebre l'any nou. Vam quedar molt sorpresos de l'arribada d'un helicòpter que portava al president, l'Evo Morales, el qual va celebrar l'any nou junt amb les autoritats. Després de moltes hores d'espera sota el fred congelat de l'altiplà (4000 metres) finalment van sortir els primers rajos de sol, els quals vam rebre amb les mans alçades. Any nou, 5516, més avançats que nosaltres, no??? Quan va acabar vam sortir pitant i vam agafar el primer bus cap a la Paz.


Uns dies després, després de la despedida final de la tant estimada ciutat de l'Aleix, vam anar cap a Copacabana amb l'Alice (una amiga del parc on vam estar amb els animalets) i més tard amb el Marco, a tocar del llac sagrat dels inques: el famós Titicaca, el llac navegable més alt del món. Allà vam agafar una barqueta i cap a l'Illa del Sol! La llegenda inca diu que en aquesta illa es va crear el primer inca, Manco Kopac, i a l'illa del costat (l'illa de la Lluna) la primera inca: Manco Kopac va fer un túnel per sota l'aigua per arribar a l'illa de la seva estimada, però en arribar-hi la noia estava a dalt de tot de la muntanya i no hi podia arribar. La noia es va posar a plorar durant tres dies fins que les seves llàgrimes van arribar a baix com una corda i Manco va pujar. Així va començar la civilització inca.


L'illa ens ha encantat, però el turisme en massa que hi ha ara és horrorós... ha provocat una capitalització dels habitants increïble. Medir i Teresa fliparíeu si ho veiéssiu... res a veure amb quan hi vau estar -encara que a la tornada no ens hem quedat sense benzina, jejejjjejje. Hostals i restaurants per tot arreu, et cobren per accedir a qualsevol punt de l'illa...



Avui farem nit a Copacabana i ja tenim els bitllets per demà passar la frontera PERUANA!!!!! Farem parada a Puno, també al costat del Titicaca.


Petons per totes i tots i molt bones festes majors!!!!!!!

divendres, 20 de juny del 2008

Baixant pel Mamoré...

Hola!!!!!!!
ja pensàveu que ens havíem perdut per sempre... doncs no! El que passa és que la nostra travessia pel riu al final ha durat 10 dies!!!! Ha estat una molt bona experiència, tot i que hi havia des que ens volíem pujar per les parets...

Hem estat amb el Norberto (el capità), la Naïr (la seva dona, la cuinera), l'Aldo (nosaltres li dèiem el salvatge...), el Mata, els dos que no parlaven i el jefe (es feia dir "Don Rey", imagineu...). La veritat és que a part de la monotonia del paisatge ens hem distret molt. El riu impressionant: ple de piranyes, dofins de riu, lagartos, tortugues... una fauna... que sort que l'aigua és marró i no es veia res... Ens vam banyar un parell de dies, entre piranyes!!!!!!
ens van dir que les piranyes només ataquen quan hi ha sang o quan estan en llacs; tot i això no estàvem molt confiats i els nostres banys duraven uns 30 segons... sobretot quan una sardineta li va fer un petó a la Marta, que va saltar al vaixell amb una rapidesa increïble....
Dormíem en una hamaca, ens donaven menjar fins a cansar-nos-en i durant el dia llegíem i llegíem mirant les vistes del riu. Han estat 10 dies molt molt tranquils i molt interessants.
Perquè veieu com funciona la tranquilitat boliviana, hi va haver un dia que vam estar descarregant en un port (nosaltres no, els mariners.. jejeje) i a la nit el jefe va estar bevent i bevent i bevent. fins a les 12 del matí del dia següent: mentrestant, la resta de la tripulació esperant a que el senyor es dignés a deixar el got i embarqués per marxar.
SENSE COMENTARIS.......
bueno guapos, tornem a estar a la Paz, aquesta nit anem a Tiwanaku a celebrar l'any nou Aymará, després visitarem el Titicaca i.... cap a Perú!!!!
molts petons per tots i esperem notícies vostres!!!!!

diumenge, 8 de juny del 2008

esperant i esperant....

Hola a tothom!!!

Portem una setmana i un dia a Trinidad i ... SEGUIM ESPERANT! Cada dia ens llevem pensant: "Avui sortim segur!", pero el capita del vaixell ens va donant llargues... La nostra paciencia esta arribant al limit, pero tenim tantes ganes de viatjar amb vaixell pel riu Mamore que l'unic que podem fer es esperar...

Aixi que, de moment us diem que dema marxem, pero realment no ho podem assegurar....

De moment seguim esperant, aixi estan alguns per aqui....
aquesta foto es pels que no es creuen que la Marta matina mes... (eh Sara?, familia Vila, ...)



dimecres, 4 de juny del 2008

TRINIDAD



Un Martini

por favor¡¡¡¡
Benvolguts siloflipes, per aquí ja estem de nou. L'altre dia nomès vàrem penjar les fotos del Parc ja que la velocitat de l'internet era una mica fluixa¡¡¡¡¡¡¡Donc ara ja estem a Trinidad, no Tobago eh....Sinó Trinidad del Beni¡¡¡¡¡¡Estem esperant el "vaixell" que ens portarà durant una setmana aproximadament pel Riu Mamorè - afluent del Riu Amozones - fins a la frontera a Guayà-Guayamerín a Brasil. D'allà volem anar a fer un petit Tour per la selva i retornar a la Paz per recollir les nostres coses i despedir-nos de Bolivia per entrar al misteriós Perú. Però bueno, poc a poc, tot arribarà, ara estem concentrats per poder sortir per fi divendres amb el vaixell, ja fa molts dies que ens eperem, però la experiència valdrà la pena, de ben segur¡¡¡¡


Com veu veure ja hem tornat del Parc, aquella comunitat hippy-"religiosa"-voluntaria, amiga dels animalets. Doncs tot perfecte, hem complert la nostra missio i durant 14 dies vem cuidar uns micos, unes tingues i la Marta es va atrevir fins i tot amb una Jaguar, la Keity.

Us deixem algunes fotos d'aquests dies per Trinidad, són molt del relax¡¡¡¡Jejejejeje. Ah¡¡¡¡¡¡ abans que ens despedim, avui em trobat un animal bastant curiós, no ha estat un tal Aleix, sinò un animalet al mig de la plaça de Trinidad, Ver para Creeer....



Una abella




salvàtica negre



ha picat



a la Marta.

















Anem a la piscina,



on anem?????



A la piscina¡¡¡¡¡¡









oso perezoso






diumenge, 1 de juny del 2008

Parc Ambue Ari

Algunes fotos del Parc